“Koester de momenten, creëer herinneringen met bodycasting”

“Cherish the moments, create memories by bodycasting”

Die lieve schattige babyvoetjes, die kleine wonderlijke babyhandjes. Zou je ze voor altijd maar vast kunnen houden. Terug gaan naar de tijd, om weer even te voelen hoe het was. De tijd gaat al zo snel!

Een zeer pijnlijk afscheid nadert. Nog even de hand van je dierbare vastpakken. Je wilt niet loslaten… Kan dat moment maar eeuwig duren.

De dag van jullie huwelijk, waar jullie handen in elkaar zijn verstrengeld met de vers omgeschoven trouwringen. Hoe ga je dat moment vastleggen.

Tal van voorbeelden zijn er te noemen, om terug te gaan naar dat gevoel. Door middel van Bodycasting (life-casting) maakt dit gelukkig mogelijk!

Wat is Bodycasting / Life casting ?

Bodycasting en life casting; het zijn twee benamingen voor eigenlijk exact hetzelfde . Door middel van giet en giet technieken, wordt een driedimensionaal kopie van handen, voeten en dierenpoten (*) gecreëerd. De handen en voeten gaan in een mal van alginaat(**) totdat jullie handen en voeten er in zijn gevormd.

Vervolgens wordt de mal ingegoten met hars (***). Hiervan wordt een prachtig, uniek en persoonlijk 3D kunstwerk op maat gemaakt. Hierin zijn de kleinste details te zien, zoals vingerafdrukken en de fijnste lijntjes in de handen en voeten. Dat maakt deze manier van kunst zo bijzonder! Het resultaat is er een om zelf te houden, of om als bijzonder cadeau weg te geven als tastbare herinnering.

Ik doe dit met uiterste zorg, precisie aandacht en met alle liefde van de wereld. Want het resultaat van bodycasting is voor jullie iets heel persoonlijks, en kan van emotioneel onschatbare waarde zijn.

Is er sprake van urgentie door bijvoorbeeld aankomend sterven, dan kan telefonisch contact worden opgenomen.

Werkwijze

Wellicht weet je al precies wat en hoe je het hebben wilt. Maar misschien ben je nog aan het oriënteren wat allemaal mogelijk is. Of heb je eigenlijk nog helemaal geen idee, maar wil je gewoon iets unieks.

Ik leg het je graag met alle liefde uit! Neem gerust contact op middels het contactformulier met al je vragen en/of wensen. Dit kan ook in een oriënterend vrijblijvend voorgesprek. We bespreken daarin alle mogelijkheden en kosten. Enthousiast en eigenlijk meteen al een afspraak willen maken? Natuurlijk kan dat!

Over de positie van de handen en/of voeten wordt dan nog niets definitiefs over vast gelegd. Op de dag zelf bekijken we samen wat het allermooiste is en beste uitpakt. Voorafgaand van de daadwerkelijke afspraak, ontvang je ook nog de nodige informatie voor die dag.

De casting

In mijn atelier of op locatie (*afhankelijk van de situatie) maken we de mal voor jullie gewenste beeld. We bekijken samen welke positie het mooiste is en beste is uit te voeren. Hierbij zal rekening gehouden worden, met de lichamelijke gesteldheid van de te casten persoon.

Zodra de mal klaar is, zal ik in mijn atelier direct beginnen met het zetten van de hars. Het blijft handwerk en ik werk zo secuur mogelijk. Echter kan het onverhoopt voorkomen, dat het beeld niet goed uit de mal is gekomen. We maken dan een nieuwe afspraak, om geheel kosteloos de mal opnieuw te zetten. Want het allerbelangrijkste is, jullie een waardevol beeld te geven!

De casting is persoonlijk en bijzonder. Er wordt per slot een beeld van jullie (dierbare/-n) gemaakt. Dit moet voor jullie een aangename en plezierige ervaring worden. En dat dit een mooi moment zal zijn waar jullie met alle liefde op kunnen terugblikken!

“Graceful Weddings & Arts – jouw creator voor liefdevolle herinneringen!”

Wil je ook van jou en/of jullie gezin samen een tastbaar levensherinnering vastleggen? Of deze als uniek cadeau weggeven voor een huwelijk, jubileum of geboorte?

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en/of maken van een afspraak. U ontvangt binnen 24 uur reactie terug.

Contact formulier:

    * Niet alle dieren kunnen worden gecast. Het belang van het dier staat voorop! Vraag daarom naar de voorwaarden | * * Alginaat bestaat uit algen, is biologisch afbreekbaar, dermatalogisch getest en is daarom ook huidvriendelijk | * ** Hars heeft, in tegenstelling tot gips, een lange levensduur. Om die reden wordt ook niet met gips gewerkt.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Translate »