Hallo Lovebirds! Van Harte Gefeliciteerd!!!

Zo leuk, jullie gaan trouwen en (opnieuw) het “JA” woord aan elkaar geven!

Of jullie gaan jullie liefdes jubileum op een bijzondere manier laten voltrekken?

Wellicht zitten jullie nu midden in alle voorbereidingen voor de grote dag. Wat een voorpret is dat al!

Zitten jullie niet te wachten op een ‘1 uit het dozijn’ huwelijk met voorspelbare speech? Maar wel op een persoonlijke ceremonie die geheel naar jullie wensen en stijl wordt voltrokken? Ik kan jullie die met alle liefde van de wereld geven!

Hebben jullie kinderen? Of zijn er andere dierbaren, die een belangrijke rol in jullie leven spelen? Of die er misschien niet meer zijn? We gaan er samen voor zorgen, dat zij er op een mooie manier bij betrokken worden.

Wisten jullie dat er behoorlijk wat mogelijkheden zijn binnen trouwland? Je kunt het zo gek niet bedenken, ik vertel je er graag over!

Zelfstandig trouwambtenaar of BABS via de gemeente

Yes!!! Het is tijd om naar de gemeente te gaan om jullie voorgenomen huwelijk aan te geven. Nu is de vraag, wie gaat jullie dan trouwen? Via de gemeente zijn er een select aantal ambtenaren werkzaam als BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgelijke Stand). Uit het “smoelenboek” van de gemeente wordt een ambtenaar gekozen, door wie jullie gehuwd willen worden. Echter kan het zijn, dat de ambtenaar van keuze helaas niet beschikbaar is op jullie trouwdatum. In dat geval krijgen jullie een andere BABS toegewezen. De gemeentelijke ambtenaar neemt kort voor aanvang van jullie trouwen contact met jullie op. En bereid aan de hand van jullie (telefonisch) contact en vragenformulier een mooie speech voor.

“Prima toch? Maar wat is het verschil dan met een zelfstandig trouwambtenaar?”

Van de BABS die straks jullie toespreekt en de belangrijke “JA-woord” vraagt, weet je dan eigenlijk op dat moment nog niet veel. De BABS via de gemeente heeft, in tegenstelling tot een zelfstandige trouwambtenaar, ook een beperktere voorbereidingstijd.

Met een zelfstandig trouwambtenaar, kun je de opties voor de ceremonie oneindig maken. Dat maakt het, dat de toespraak nóg specialer, persoonlijker, en completer kan worden. Alles moet in teken staan van jullie liefde. En daarnaast wil ik jullie belangrijke dierbaren er graag bij betrekken ;).

Verschillende manieren van trouwen

Trouwen voor de wet

Als zelfstandig trouwambtenaar ben ik niet contractueel werkzaam via een gemeente. Desondanks kan ik alsnog officiële plechtigheden voltooien. Hier moet wel aanvraag voor worden gedaan bij desbetreffende gemeente van trouwen**.

** Let wel, per gemeente kan dit verschillen. Controleer bij jullie gemeente van keuze, of zij deze mogelijkheid bieden. Hier zijn ook extra kosten aan verbonden en is per gemeente eveneens verschillend. Deze kosten zijn exclusief de service tarieven van Graceful Weddings & Arts.

De extra gemeentelijke kosten zijn – het benoemen en beëdigen tot “Babs voor 1 dag”. De officiële tijdsduur varieert van 30 tot maximaal 40 minuten bij een Stadhuis. Op een externe, officieel toegewezen trouwlocatie is dat 45 tot 60 minuten.

“Maar … wat als de gemeente van trouwen deze mogelijkheid niet biedt?”:

Geen nood, er zijn genoeg opties te over! Ik leg het je onder verder uit 😉

Ceremonieel trouwen

Trouwen op het strand met de zee op de achtergrond, in de achtertuin van jullie ouders, midden in een weiland tussen de koeien en geiten, onder water of op de skipiste, al bungeejumpend uit het vliegtuig… Ja écht waar! Ok, laatstgenoemde klinkt wat extreem. Maar wat ik wil zeggen, de mogelijkheden zijn oneindig! En dat maakt het ceremonieel trouwen juist zo mooi 🙂

Het trouwen bestaat uit 2 gedeeltes: het officiële gedeelte en het ceremoniële gedeelte.

Voorbeeld 1: Het officiële trouwgedeelte wordt afgesloten bij de gemeente. Daar ondertekenen jullie hét boterbriefje van jullie verbintenis en duurt slechts een paar minuten. Dit is dus eigenlijk precies ook zo bij het trouwen voor de wet.

Maar daardoor maakt het met ceremonieel trouwen wel mogelijk, om het ceremoniële gedeelte nóg specialer, persoonlijker en unieker te maken. Je bent niet gebonden aan een gelimiteerde tijdsduur. En je kunt het helemaal naar wens invullen zoals jullie dat willen. Echt, niets is te gek, én… je kan letterlijk overal trouwen waar je maar wilt!

Uiteraard doen jullie dan natuurlijk alsnog het ceremoniële “JA”-woord aan elkaar, en in het bijzijn van jullie gezelschap.

Voorbeeld 2: Jullie zijn al eerder voor de wet getrouwd en willen opnieuw jullie huwelijksgeloftes vastleggen. Of jullie geregistreerd partnerschap om laten zetten in een huwelijk. Jullie trouwen dan ceremoniëel.

Voorbeeld 3: Óf… de gemeentelijke Buitengewoonlijk Ambtenaar van de Burgelijke Stand, doet op jullie grote dag zelf, het officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking. En ik verzorg verder voor jullie grote “JA ik wil!” moment, jullie algehele persoonlijke speech. Dat kan dus ook 🙂

“Hoe zit dat dan met trouwen in het buitenland?”

Trouwen in die prachtige kerk in dat pittoresce dorpje in Italië, tussen de wijngaarden in Frankrijk, of op het strand van Ibiza… Het zijn állemaal ceremoniële bruiloften ;). En die worden allemaal verzorgd door een zelfstandig trouwambtenaar 🙂

Uiteraard, het kan wel officieel. Maar dan krijg je een Frans, Italiaans of Spaans sprekende ambtenaar toegewezen van je locale trouwbestemming. En dat is natuurlijk geen enkel probleem als jullie de taal uitstekend kan verstaan (en jullie eventuele gezelschap 🙂 )

Werkwijze

Als zelfstandig trouwambtenaar verzorg ik, met alle liefde van de wereld, de bezegeling van jullie liefde. Geheel naar jullie eigen wensen op een zo persoonlijk mogelijke manier.

“Hoe dan?”

Tijdens een informeel en ontspannen voorgesprek samen. Uiteraard mag je mij ook van alles vragen. Want, van mij krijgen jullie in ieder geval een heel vragenvuur, dat is dan net zo eerlijk 😉 . Maar alle gekheid op een stokje, ik wil zoveel mogelijk van jullie en jullie liefdes pad te weten te komen.

“Hebben jullie er alle vertrouwen in en zeggen “JA!” tegen een samenwerking?”

Superleuk! Ik verzeker jullie datum in mijn agenda en ga me vanaf dat moment storten op jullie ‘lovestory’.

Naast onze tussentijdse contacten, zal ik daarbij ook de nodige hulptroepen inschakelen. Dit kan zijn je familieleden, of iemand uit je vriendenkring. Dit om zoveel mogelijk informatie over jullie los te peuteren. (Geen zorgen, ik hou mijn visie op jullie aanstaande huwelijk). Maar, dit uiteraard alleen maar met jullie goedkeuring.

Zijn er dierbaren overleden of mensen die er, door bijvoorbeeld afstand of ziekte, er niet bij zijn? Daar zal ik uiteraard rekening mee houden en inspelen op jullie wensen daarin. Hebben jullie kinderen? Of andere kinderen die die een belangrijke rol spelen? Helemaal leuk! We gaan er samen voor zorgen, dat zij er op een mooie manier bij betrokken zijn!

Vlak voor de grote dag hebben wij nog even contact met elkaar om alles na te lopen.

“Waarom allemaal?”

Zodat ik voor jullie een zo mooi, compleet en persoonlijk mogelijk verhaal kan toespreken.En dat je niets aan het toeval wilt overlaten. De ceremonie is het belangrijkste en bijzonderste gedeelte van het trouwen. Daar moeten jullie mooie herinneringen aan over hebben. En met warme gevoelens aan terug denken!

“JAAA IK WIL!”

Het moment sûr préme is daar! Ik zal ruim (minimaal een uur) van tevoren op locatie aanwezig zijn. Dit om alles klaar /de puntjes op de “i’ te zetten en jullie gasten vast te verwelkomen.

Willen jullie de vers omgeschoven trouwringen aan jullie love-hands, op een unieke manier vastleggen in 3d beeldkunst? Kijk dan verder in menu Bodycastingvoor meer informatie.

Laat de dag over je heen komen, en geniet van elke liefdevolle seconde!

Contactformulier

Willen jullie geen standaard huwelijk met een voorspelbare speech? Maar een ceremonie die geheel naar jullie wensen en stijl wordt voltrokken? Ik zal er met alle liefde voor zorgen, dat jullie huwelijk onvergetelijk wordt! (in positieve zin dan ).

Do we say “YES!!“? Superleuk!  

Neem gerust contact op via het contactformulier. Jullie horen dan zo snel mogelijk van me terug. Ook natuurlijk voor alle andere overige vragen.

    *Gecertificeerd trouwambtenaar*

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Translate »